woensdag, mei 22, 2024

Webinarreeks ‘Eerste keusbehandeling bij PTSS’ – Imaginaire Rescripting

Gerelateerde artikelen

In 2022 is de VGCT meer aandacht gaan besteden aan PTSS. Voor PTSS zijn meer bewezen effectieve behandelvormen dan alleen EMDR en Imaginaire Exposure. De zorgstandaard noemt er maar liefst acht!

In een reeks webinars wordt aandacht besteed aan al deze behandelvormen en daarbij zoveel mogelijk stilgestaan bij de rol van de gedragstherapeut en die van de cgw’er. In ongeveer anderhalf uur zal de nodige kennis opgedaan worden over de betreffende theorie en is er gelegenheid hiermee te oefenen.

Imaginaire Rescripting bij PTSS door Loes Marquenie

Op 12 september zal Loes Marquenie de vierde editie van de webinarreeks ‘eerste keusbehandeling bij PTSS’ verzorgen. Deze editie staat in het teken van Imaginaire Rescripting bij PTSS.

Imaginaire Rescripting (ImRs) is een traumagerichte therapie, waarin de cliënt zelf het heft in handen kan nemen, in zijn behoeftes kan voorzien en de afloop van de traumatische gebeurtenissen imaginair kan veranderen. Hierdoor verandert de betekenis van de gebeurtenissen en nemen de klachten af. Bij deze behandeling werk je gericht op de angst-, maar ook direct op boosheid, schuld- en schaamtegevoelens. Als het nodig is, kunnen in deze kortdurende behandeling ook ervaringen met verwaarlozing worden aangepakt.

Wanneer kies je voor ImRs en hoe doe je het? In het webinar wordt besproken wat we weten wetenschappelijk onderzoek. De behandeling en de twee varianten van ImRS, waarbij jij als therapeut rescript en waarbij de cliënt zelf rescript, worden uitgelegd en gedemonstreerd.

Aanmelden

OOK INTERESSANT:   What the f*ck

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Op 12 september zal Loes Marquenie de vierde editie van de webinarreeks ‘eerste keusbehandeling bij PTSS’ verzorgen. Deze editie staat in het teken van Imaginaire Rescripting bij PTSS.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen