woensdag, mei 22, 2024

Tijdperceptie bij volwassen ADHD

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe review beschrijft een literatuuroverzicht van onderzoeken naar tijdsperceptie bij volwassenen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) gedurende het afgelopen decennium.

Het artikel [zotpressInText item=”{9309347:9QT4DMCQ}” format=”(%num%)” brackets=”yes”] beschrijft een literatuuroverzicht van onderzoeken naar tijdsperceptie bij volwassenen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) gedurende het afgelopen decennium. De auteurs benadrukken het belang van een nauwkeurige tijdsperceptie voor dagelijkse activiteiten en sociale interacties, en bespreken hoe ADHD-symptomen zoals impulsiviteit en afleidbaarheid van invloed kunnen zijn op de waarneming van tijd. De bevindingen suggereren dat volwassenen met ADHD moeite hebben met het inschatten van tijd en een lagere perceptie van de tijd hebben dan de controlegroepen. Bovendien kan medicatie voor ADHD-symptomen de tijdsperceptie verbeteren. De auteurs concluderen dat verder onderzoek nodig is om de relatie tussen ADHD en tijdsperceptie beter te begrijpen en om interventies te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van de tijdsperceptie bij volwassenen met ADHD.

De belangrijkste punten uit het artikel over tijdsperceptie bij volwassenen met ADHD:

  • Het hebben van een nauwkeurige tijdsperceptie is belangrijk voor dagelijkse activiteiten en sociale interacties.
  • Volwassenen met ADHD hebben meer moeite met het inschatten van tijd en hebben een lagere perceptie van de tijd dan mensen zonder ADHD.
  • Symptomen van ADHD, zoals impulsiviteit en afleidbaarheid, kunnen van invloed zijn op de waarneming van tijd.
  • Medicatie voor ADHD-symptomen kan helpen om de tijdsperceptie te verbeteren.
  • Er is meer onderzoek nodig om de relatie tussen ADHD en tijdsperceptie beter te begrijpen en om interventies te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van de tijdsperceptie bij volwassenen met ADHD.
OOK INTERESSANT:   Effectiviteit van ADHD-medicatie

De auteurs van de review benadrukken het belang van een nauwkeurige tijdsperceptie voor dagelijkse activiteiten en sociale interacties, en bespreken hoe ADHD-symptomen zoals impulsiviteit en afleidbaarheid van invloed kunnen zijn op de waarneming van tijd.

De bevindingen suggereren dat volwassenen met ADHD moeite hebben met het inschatten van tijd en een lagere perceptie van de tijd hebben dan de controlegroepen. Bovendien kan medicatie voor ADHD-symptomen de tijdsperceptie verbeteren.

De auteurs concluderen dat verder onderzoek nodig is om de relatie tussen ADHD en tijdsperceptie beter te begrijpen en om interventies te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van de tijdsperceptie bij volwassenen met ADHD.

[zotpressInTextBib style=”vancouver” sort=”ASC”]

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Een nieuwe review beschrijft een literatuuroverzicht van onderzoeken naar tijdsperceptie bij volwassenen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) gedurende het afgelopen decennium.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen