vrijdag, mei 24, 2024

Suïcidaal gedrag blijft lastig te voorspellen

Gerelateerde artikelen

Is suïcidaal gedrag te voorspellen met behulp van zelflerende algoritmes? Er zijn mogelijkheden, maar ook kans op fouten. Zo staat machinelearning bij suïcidepreventie nog in de kinderschoenen. Zelfs de beste algoritmes maken relatief veel (vals positieve) fouten. Dat blijkt uit een overzichtsstudie van het Trimbos-instituut, Altrecht, de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de universiteiten van Manchester en Leuven.

Op verzoek van het wetenschappelijk medisch tijdschrift The Lancet Psychiatry schreef het Trimbos-instituut samen met de vier andere partners een overzichtsartikel met de laatste stand van zaken over machine learning: een verzamelnaam voor zelflerende algoritmes.

In ICT & Health is een uitgebreid artikel te lezen.

OOK INTERESSANT:   Ketamine snel en effectief bij suïcidale gedachten

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Is suïcidaal gedrag te voorspellen met behulp van zelflerende algoritmes? Er zijn mogelijkheden, maar ook kans op fouten. Zo staat machinelearning bij suïcidepreventie nog in de kinderschoenen. Zelfs de beste algoritmes maken relatief veel (vals positieve) fouten.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen