vrijdag, mei 24, 2024

Qbtech en ADHDcentraal gaan samenwerken

Gerelateerde artikelen

Qbtech gaat officieel een samenwerking aan in Nederland met een van de toonaangevende ADHD-instellingen, ADHDcentraal. Het doel van de samenwerking is om nieuwe methoden en hulpmiddelen te creëren waarmee patiënten makkelijker toegang hebben tot hoogwaardige zorg.

Als innovator op het gebied van ADHD werkt Qbtech graag samen met vooruitstrevende organisaties die ook op zoek zijn naar het toegankelijk maken van hoogwaardige ADHD-zorg. ADHDcentraal heeft zichzelf volgens Qbtech gevestigd als leider, niet alleen in ADHD-zorg, maar ook in Digital Health, door patiënten toegang te geven tot telegezondheidsdiensten, waaronder Qbtech’s technologie, QbCheck, waarmee clinici objectieve gegevens over ADHD-symptomen van patiënten thuis kunnen verzamelen.

“We werken nu 10 jaar samen met Qbtech. Het in de praktijk brengen van hun technologie is van onschatbare waarde geweest bij het ondersteunen van onze klinische besluitvorming en het helpen van patiënten om hun symptomen beter te begrijpen, of ADHD nu wordt uitgesloten of niet als een mogelijke diagnose”, zegt Jan-Eidse van Melle, CEO van ADHDcentraal. “Hun aanpassingsvermogen om hun technologie tijdens de pandemie bij de patiënten thuis te brengen, heeft ons geholpen om ondanks de beperkingen zorg te blijven bieden. Vooruitkijkend zien we dit als een natuurlijk partnerschap en een toewijding aan voortdurende innovatie om de beste zorgstandaard voor onze patiënten te bieden.”

Aangezien patiënten en clinici meer flexibiliteit zoeken, bevestigt dit partnerschap de gedeelde toewijding van de organisaties om de ADHD-zorg vooruit te helpen. De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op het optimaliseren van de behandeling om de kwaliteit van leven van patiënten met ADHD te verbeteren en zorgprofessionals in staat te stellen hen te ondersteunen.

OOK INTERESSANT:   ADHD medicatie verbetert de emotieregulatie

“Deze samenwerking symboliseert de synergie tussen onze twee organisaties. Beide organisaties zijn gepassioneerd over betere normen in ADHD-zorg en het vergroten van de toegang via Digital Health-oplossingen. We zien dit partnerschap als een natuurlijke voortzetting van onze bestaande relatie, waarbij we onze gecombineerde krachten bundelen om ons te concentreren op een gemeenschappelijk doel”, zegt Carl Reuterskiöld, CEO van Qbtech. “Deze samenwerking omvat een gezamenlijke aanpak om te heroverwegen hoe de beste ADHD-zorg kan worden geleverd door middel van digitale oplossingen, terwijl de waarde van één-op-één afspraken met de behandelaar wordt gemaximaliseerd, zowel face-to-face als virtueel. We verheugen ons er op om te werken aan betere resultaten om te voldoen aan de hedendaagse klinische en patiëntbehoeften.”

Over Qbtech
Qbtech, opgericht in 2002, is een Zweeds particulier bedrijf dat toonaangevende oplossingen en producten heeft ontwikkeld voor het verbeteren van de diagnose, behandeling en follow-up van patiënten met ADHD. Qbtech is actief in 13 landen en heeft kantoren in Stockholm, Houston en Londen. Qbtech is een bekroond bedrijf dat wordt erkend voor hun innovatie en won onlangs de HSJ Partnership Award 2022 voor het ‘Best Mental Health Partnership with the NHS’.

Over ADHDcentraal
ADHDcentraal is een toonaangevende zorginstelling, gespecialiseerd in ADHD-zorg voor volwassenen. Voortbouwend op meer dan 15 jaar ervaring, ziet ADHDcentraal jaarlijks meer dan 9.000 nieuwe patiënten op meerdere locaties. Het team bestaat uit specialisten op het gebied van ADHD en biedt een uniek programma van diagnostiek, beoordeling en behandeling. ADHDcentraal behoort tot de hoogste in klanttevredenheidsscores (9,3/10) en effectiviteit (meer dan 50% verbetering in kwaliteit van leven gemeten door de AAQoL) onder Nederlandse zorgaanbieders, terwijl de kosten per behandeling van een verzekeraar aanzienlijk (34%) uitkomen onder het landelijke gemiddelde. ADHDcentraal doet binnen haar R&D-afdeling en in samenwerking met andere klinieken en universiteiten onderzoek om de zorg voor ADHD-patiënten wereldwijd te verbeteren.

OOK INTERESSANT:   Moeten antipsychotica worden voorgeschreven aan patiënten met een niet-psychotische depressie?

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Qbtech gaat officieel een samenwerking aan in Nederland met een van de toonaangevende ADHD-instellingen, ADHDcentraal. Het doel van de samenwerking is om nieuwe methoden en hulpmiddelen te creëren waarmee patiënten makkelijker toegang hebben tot hoogwaardige zorg.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen