vrijdag, mei 24, 2024

Psymatic: Selecteren van antidepressiva en antipsychotica op basis van bijwerkingenprofiel

Gerelateerde artikelen

Een webgebaseerde applicatie genaamd Psymatic Treatment Optimizer kan helpen bij het selecteren van antidepressiva en antipsychotica op basis van bijwerkingenprofiel, patiëntvoorkeur en tolerantie. De digitale tool is ontwikkeld door onderzoekers van het Institute of Psychiatry, Psychology, and Neuroscience aan het King’s College London en het Department of Psychiatry aan de University of Oxford.

De applicatie maakt gebruik van een synthese van meta-analyses en richtlijnen om bijwerkingen en werkzaamheid van verschillende geneesmiddelen te beoordelen. Patiënten en artsen kunnen in de applicatie aangeven welke bijwerkingen de patiënt het meest zorgen baren, waarna de tool geneesmiddelen rangschikt op basis van voorkeur. De applicatie is beschikbaar op desktop- en mobiele platforms en biedt keuze uit 32 antipsychotica en 37 antidepressiva.

Het is belangrijk op te merken dat de applicatie zich richt op de behandeling van depressie en schizofrenie en geen rekening houdt met andere aandoeningen of factoren zoals dosering, polyfarmacie en levensstijl. Hoewel de applicatie een nuttig hulpmiddel kan zijn, moeten de resultaten altijd in combinatie met klinische expertise, patiëntvoorkeuren en keuzes worden overwogen.

OOK INTERESSANT:   “Wat doen gewone antidepressiva echt? Zijn het gewoon placebo's?"

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Een webgebaseerde applicatie genaamd Psymatic Treatment Optimizer kan helpen bij het selecteren van antidepressiva en antipsychotica op basis van bijwerkingenprofiel, patiëntvoorkeur en tolerantie. De digitale tool is ontwikkeld door onderzoekers van het Institute of Psychiatry, Psychology, and Neuroscience aan het King's College London en het Department of Psychiatry aan de University of Oxford.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen