vrijdag, mei 24, 2024

Online training suïcidepreventie

Gerelateerde artikelen

In de online training suïcidepreventie ontdek en oefen je wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand in je omgeving aan zelfdoding denkt.

De trainingen bieden informatie in de vorm van tekst, animaties en video’s. Iedere les bestaat daarnaast uit een aantal oefeningen. De training wordt afgesloten met tien vragen zodat je zelf kunt toetsen of alles helder is geweest. Zo niet, dan doe je een vraag gewoon opnieuw. Je hebt de training behaald als je acht of meer vragen goed hebt. Na afronding van de toets krijgt de deelnemer een certificaat via de mail.

Doelstelling
De doelstelling van de online training is dat iedereen weet dat je een verschil kan maken in het voorkomen van zelfmoord, door te leren:

  • Hoe je alert kan zijn op signalen van een jongere of volwassene
  • Hoe je naar zelfmoordgedachten kan vragen en het gesprek kan voeren
  • Hoe je de ander kan wijzen op mogelijkheden voor hulp

Hoe werkt deze online training?
Je begint de training, door je aan te melden met een naam die je zelf kiest, een geldig e-mailadres en een wachtwoord. Je kunt dan direct starten. Je bent ongeveer een uur met deze training bezig. De makers adviseren de training in een keer af te ronden, maar je kunt de training pauzeren en herstarten wanneer je wilt.

De online training voor al jouw collega’s?
Wil je deze training inzetten voor je collega’s? Dat kan. Iedereen kan deze training gratis volgen. Wil je daarnaast inzicht krijgen in het gebruik van de training door je medewerkers, neem dan eerst contact met 113online op.

OOK INTERESSANT:   Zelfmoordpogingen bijna 8 keer hoger onder transgenders

https://vraagmaar.113.nl/

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

In de online training suïcidepreventie ontdek en oefen je wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand in je omgeving aan zelfdoding denkt.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen