woensdag, mei 22, 2024

Online EPS-tool voor onderzoek naar bewegingsstoornissen

Gerelateerde artikelen

Via de EPS-tool (www.epstool.nl) kan op een eenvoudige en gestandaardiseerde wijze een bewegingsstoornissenonderzoek worden afgenomen. Het is een gedigitaliseerde versie van de veel gebruikte methode van prof. dr. Peter N. van Harten. Regelmatig geven patiënten aan last te hebben van bewegingsstoornissen ten gevolge van de medicatie die ze gebruiken. Door gebruik van deze digitale versie is het mogelijk om op een uniforme wijze ernstschalen toe te voegen en na afloop van het onderzoek een rapport te downloaden.

Het doel van de EPS-tool is om vaker en op uniforme wijze het onderzoek uit te voeren zodat bewegingsstoornissen ten gevolge van medicatie tijdig worden gesignaleerd en gerichte
interventies uitgevoerd kunnen worden. Meer informatie over de methode, adviezen over hoe om te gaan met bewegingsstoornissen en wetenschappelijke publicaties kun je vinden op de website
www.bewegingsstoornissenindepsychiatrie.nl.

OOK INTERESSANT:   PsychX: gratis online lezingen van internationale wetenschappersover de psychiatrie

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Via de EPS-tool (www.epstool.nl) kan op een eenvoudige en gestandaardiseerde wijze een bewegingsstoornissenonderzoek worden afgenomen.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen