zaterdag, april 19, 2025

Onderwerp: daridorexant

Potentiële verhoging van zelfmoordrisico met Daridorexant

Slaapexperts geven in Journal of Clinical Psychiatry commentaar op een recent ingezonden brief die een rol suggereerde voor daridorexant, een nieuw hypnoticum, bij het verhogen van het zelfmoordrisico.

Veiligheid en verdraagbaarheid op lange termijn van Daridorexant bij patiënten met slapeloosheid

Slapeloosheid is het langdurig onvermogen om in slaap te vallen of in slaap te blijven en kan een aanzienlijke impact hebben op het dagelijks leven. Als slapeloosheid onvoldoende wordt behandeld, kan deze het risico op andere gezondheidsproblemen vergroten. Voor patiënten met slapeloosheid die slaapmedicatie nodig hebben, worden veel medicijnen niet aanbevolen voor langdurig gebruik. Er is behoefte aan een medicijn dat veilig en effectief op de lange termijn kan worden gebruikt.

Daridorexant voor behandeling van volwassenen met slapeloosheid

Patiënten die 25 mg of 50 mg daridorexant kregen, vielen sneller in slaap, bleven langer slapen en rapporteerden meer totale slaap aan het einde van de eerste maand en de derde maand in vergelijking met patiënten die placebo gebruikten.

Populair

ADHD bij volwassenen en crimineel gedrag

Recent onderzoek heeft aangetoond dat ADHD niet alleen leidt tot functionele en relationele problemen, maar ook een significante associatie vertoont met crimineel gedrag (Modesti et al., 2025). Dit artikel bespreekt de belangrijkste bevindingen uit de literatuur over ADHD en crimineel gedrag bij volwassenen, gevolgd door een gedetailleerde bespreking van een recente studie die deze relatie verder onderzoekt.

Effectiviteit van LSD in de behandeling van ADHD

Dit artikel bespreekt de bevindingen van een recente studie die de veiligheid en effectiviteit van herhaalde laag-dosering van LSD bij volwassenen met ADHD onderzoekt, en plaatst deze in de context van andere recente onderzoeken naar psychedelica en ADHD.

Betrouwbaarheid van ADHD-informatie op sociale media

In dit artikel richten we ons op de zorgelijke bevindingen van elf recente wetenschappelijke studies die de validiteit, betrouwbaarheid en impact van ADHD-screening op sociale media onderzochten.

Ketamine als behandeloptie voor eetstoornissen

Recent onderzoek heeft de mogelijkheid van ketamine als een adjunctieve behandeling voor eetstoornissen, met name AN, onderzocht. In dit artikel bespreken we een recente studie die de effectiviteit van Ketamine Adjuvant Treatment (KAT) in een casusreeks van patiënten met eetstoornissen evalueert, maar kijken we ook naar wat we al weten uit eerder onderzoek.
spot_imgspot_img