zaterdag, april 19, 2025

Onderwerp: apps

Technologie en mentale gezondheid: voordelen, uitdagingen en mogelijkheden

De rol van technologie bij het aanpakken van mentale gezondheidsproblemen is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Technologische innovaties, zoals mentale gezondheidsapps en online therapieplatformen, hebben de toegankelijkheid vergroot en de manier waarop mensen toegang hebben tot ondersteuning voor hun mentale welzijn veranderd.

App voor tijdige stressherkenning

Emerhese Flevoland heeft, in samenwerking met cliënten met een autismespectrumstoornis en TNO een gepersonaliseerde app de Stress Autism Mate (SAM) ontwikkeld. SAM is een zelfhulptool om inzicht te krijgen in de eigen dagelijkse stresspatronen. SAM heeft als doel om cliënten met een autismespectrumstoornis te ondersteunen zelfstandig hun ervaren stress te leren managen door hen inzicht te geven in hun stresspatronen en daaropvolgend persoonlijke stresstips te geven.

Populair

ADHD bij volwassenen en crimineel gedrag

Recent onderzoek heeft aangetoond dat ADHD niet alleen leidt tot functionele en relationele problemen, maar ook een significante associatie vertoont met crimineel gedrag (Modesti et al., 2025). Dit artikel bespreekt de belangrijkste bevindingen uit de literatuur over ADHD en crimineel gedrag bij volwassenen, gevolgd door een gedetailleerde bespreking van een recente studie die deze relatie verder onderzoekt.

Effectiviteit van LSD in de behandeling van ADHD

Dit artikel bespreekt de bevindingen van een recente studie die de veiligheid en effectiviteit van herhaalde laag-dosering van LSD bij volwassenen met ADHD onderzoekt, en plaatst deze in de context van andere recente onderzoeken naar psychedelica en ADHD.

Betrouwbaarheid van ADHD-informatie op sociale media

In dit artikel richten we ons op de zorgelijke bevindingen van elf recente wetenschappelijke studies die de validiteit, betrouwbaarheid en impact van ADHD-screening op sociale media onderzochten.

Ketamine als behandeloptie voor eetstoornissen

Recent onderzoek heeft de mogelijkheid van ketamine als een adjunctieve behandeling voor eetstoornissen, met name AN, onderzocht. In dit artikel bespreken we een recente studie die de effectiviteit van Ketamine Adjuvant Treatment (KAT) in een casusreeks van patiënten met eetstoornissen evalueert, maar kijken we ook naar wat we al weten uit eerder onderzoek.
spot_imgspot_img