zaterdag, mei 25, 2024

Nieuwe site voor jongvolwassenen: alles over roken en stress

Gerelateerde artikelen

Wat is de relatie tussen roken en stress? En waarom is roken verslavend? Uit onderzoek blijkt dat jongvolwassenen graag meer willen weten dan alleen de gezondheidsrisico’s van roken. Antwoorden op deze vragen (en meer) zijn vanaf vandaag te vinden op jongvolwassenen.ikstopnu.nl .

Weten wat er onder jongvolwassenen speelt

Hoe bereik je jongvolwassenen (18-24 jaar) en hoe motiveer je hen om te stoppen met roken? Niet met een belerend vingertje. Ook niet door alleen maar te zeggen hoe slecht roken is. Hoe dan wel? Uit vragenlijstonderzoek en gesprekken blijkt dat jongvolwassenen die roken méér willen weten dan alleen de gevolgen van roken op de gezondheid. Jongvolwassenen willen niet bedonderd worden en zijn nieuwsgierig naar de smerige trucjes van de tabaksindustrie. Ook willen ze meer weten over de relatie tussen roken en stress, en het verslavende aspect van roken. Al deze onderwerpen komen aan bod op de nieuwe website van ikstopnu.nl speciaal voor jongvolwassenen: jongvolwassenen.ikstopnu.nl .

Jongvolwassenen (blijven) roken door stress

Jongvolwassenen weten niet welke invloed roken op stress heeft. Ook is vaak onbekend hoe een (nicotine)-verslaving werkt. Als je hier meer over weet, kan het een goede motivatie zijn om te stoppen met roken. Roken levert bijvoorbeeld juist meer stress op dan stoppen. En een kijkje in de smerige praktijken van de tabaksindustrie kan ook voor weerzin in een sigaret zorgen.

Stoppen met een buddy

Voor informatie over stoppen met roken kunnen jongvolwassenen ook op de website terecht. Veel jongvolwassenen willen zonder hulp van een professional stoppen. Maar wel samen met iemand (die ze kennen), of alleen. Op jongvolwassenen.ikstopnu.nl lees je daarom meer over een samen-stoppen-stappenplan en kom je erachter hoe je de beste stopbuddy kiest. Ook vind je op deze website meer informatie over de hulp die beschikbaar is voor jongvolwassenen. En lees je welke maatregelen de overheid heeft genomen en welke je nog kunt verwachten.

OOK INTERESSANT:   PsyQ en i-Psy in Amsterdam definitief dicht per 1 augustus

De website is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Meer over dit onderwerp

Vorig artikel
Volgend artikel

Reacties

Ook in PSYMAG

Wat is de relatie tussen roken en stress? En waarom is roken verslavend? Uit onderzoek blijkt dat jongvolwassenen graag meer willen weten dan alleen de gezondheidsrisico’s van roken. Antwoorden op deze vragen (en meer) zijn vanaf vandaag te vinden op jongvolwassenen.ikstopnu.nl

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen