woensdag, mei 22, 2024

NICE evalueert QBTest voor ADHD

Gerelateerde artikelen

De National Institute for Health and Care Excellence (NICE) heeft onlangs de QBTest van Qbtech geëvalueerd voor gebruik bij het diagnosticeren en monitoren van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

QBTest is een computergebaseerde test die het vermogen van een individu om aandacht te schenken, impulsiviteit en hyperactiviteit meet door middel van een reeks taken en tests. De test wordt uitgevoerd met behulp van een infrarood bewegingssensor die de bewegingen van de deelnemer volgt en deze gegevens vervolgens analyseert.

De evaluatie van NICE concludeerde dat QBTest “nuttig kan zijn bij het ondersteunen van de klinische diagnose van ADHD” en “klinisch en kosteneffectief kan zijn” bij het monitoren van de symptomen van ADHD en het bepalen van de respons op behandeling.

De evaluatie beveelt ook aan dat het gebruik van QBTest als een aanvullende test moet worden overwogen naast klinische beoordeling en observatie, en dat de resultaten van de test moeten worden geïnterpreteerd door een gekwalificeerde professional.

QBTest is momenteel beschikbaar in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en verschillende Europese landen waaronder Nederland.

Het volledige rapport van de evaluatie is beschikbaar op de website van NICE.

OOK INTERESSANT:   Effectiviteit van ADHD-medicatie

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

De National Institute for Health and Care Excellence (NICE) heeft onlangs de QBTest van Qbtech geëvalueerd voor gebruik bij het diagnosticeren en monitoren van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen