vrijdag, mei 24, 2024

Mentale gevolgen van de coronapandemie

Gerelateerde artikelen

De Gezondheidsraad ziet reden tot zorg na hun inventarisatie van de mentale gevolgen van de coronapandemie[zotpressInText item=”{9309347:747V26GX}” format=”%num%” brackets=”yes”]. Waarom reden tot zorg? Vooral jongvolwassenen, ouderen en beroepsgroepen die onder druk staan, zoals zorgpersoneel, hebben vaker last van mentale klachten. Daarnaast hebben meer mensen te maken gekregen met omstandigheden die de kans op mentale klachten vergroten, zoals financiële onzekerheid, onveilige thuissituaties en leerachterstanden.

Hoe nu verder volgens de raad? We moeten de ontwikkelingen goed blijven volgen en in de gaten houden of de huidige initiatieven om de mentale gezondheid te versterken (voldoende) helpen. De raad adviseert ook om geen nieuwe interventies te ontwikkelen, maar juist te zorgen voor implementatie van bestaande effectieve en laagdrempelige interventies. Daarnaast wordt geadviseerd om te zorgen voor toegankelijke ondersteuning van kwetsbare groepen en voor continuïteit in het hulpaanbod.

[zotpressInTextBib style=”vancouver” sort=”ASC”]

OOK INTERESSANT:   De werkzaamheid van psychotherapie en farmacotherapie voor psychische stoornissen bij volwassenen

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

De Gezondheidsraad ziet reden tot zorg na hun inventarisatie van de mentale gevolgen van de coronapandemie.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen