woensdag, mei 22, 2024

Keuzehulp voor mensen met angst- en piekerklachten

Gerelateerde artikelen

Jongvolwassenen worstelen al langer met hun mentale gezondheid. Dat bleek ook uit recente cijfers van het CBS. De nieuwe keuzehulp angst- en piekerklachten helpt bij het zoeken en vinden van passende (zelf)hulp.

Welke (zelf)hulp nodig is om met angstklachten om te gaan, verschilt per persoon. Daarvoor heeft mentaalvitaal.nl nu de keuzehulp angst- en piekerklachten ontwikkeld. Deze keuzehulp is geschikt voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar die last hebben van angst en/of piekeren.

Mensen met angst- en piekerklachten hebben verschillende mogelijkheden om daar wat aan te doen. Vaak kunnen zij zelf veel doen om angst te verminderen. Ook als zij al op zoek zijn  naar hulp (bijvoorbeeld van een psycholoog) of op een wachtlijst staan. De keuzehulp stelt een aantal vragen onder andere over de mate van angst, over (andere) diagnoses en over  leefstijl. En aan welke hulp iemand behoefte heeft. Zo krijgt diegene een advies op maat.

Zelftest angst

Wie begint aan de keuzehulp, kan eerst een zelftest invullen. Dit zijn zeven vragen (gebaseerd op de GAD-7, een zelfrapportage vragenlijst) om de mate van angst in te schatten. Na het invullen hiervan ziet iemand direct of de keuzehulp wel of niet geschikt is voor hem of haar. Indien de score aan de hoge kant is, dan geeft de keuzehulp sowieso het advies om contact op te nemen met de huisarts, aangezien de keuzehulp dan minder geschikt is.

Meer informatie

Ken je (of ben je) iemand met angstklachten? Werk je (veel) met mensen met angstklachten? Verspreid dan deze keuzehulp. De keuzehulp is trouwens ook geschikt voor mensen die willen stoppen met roken of net gestopt zijn. 

OOK INTERESSANT:   Nieuwe site voor jongvolwassenen: alles over roken en stress

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Jongvolwassenen worstelen al langer met hun mentale gezondheid. Dat bleek ook uit recente cijfers van het CBS. De nieuwe keuzehulp angst- en piekerklachten helpt bij het zoeken en vinden van passende (zelf)hulp.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen