vrijdag, mei 24, 2024

Het risico op psychose bij het gebruik van therapeutische doseringen psychostimulantia in de verslavingszorg

Gerelateerde artikelen

Op 17 november 2022 vindt het Webinar VVGN – NVvP plaats. Hierin worden een aantal interessante onderwerpen besproken.
Pieter-Jan Carpentier, psychiater bij het team ADHD bij polikliniek Reinier van Arkel, zal in zijn lezing stilstaan bij het risico op psychose bij het gebruik van amfetamines (en de correlatie met de dosering), de indicaties voor het gebruik van psychostimulantia in de verslavingszorg (dit zal dus voornamelijk over ADHD gaan), het bespreken van therapeutische doseringen (en de afwijkingen hiervan in de verslavingszorg), om op basis daarvan tot conclusies te komen over de risico’s van therapeutische doseringen.

Meer informatie en aanmelden.

OOK INTERESSANT:   Afbouwadvies voor alle antidepressiva

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Op 17 november 2022 vindt het Webinar VVGN – NVvP plaats. Hierin worden een aantal interessante onderwerpen besproken. Pieter-Jan Carpentier, psychiater bij het team ADHD bij polikliniek Reinier van Arkel, zal in zijn lezing stilstaan bij het risico op psychose bij het gebruik van amfetamines (en de correlatie met de dosering), de indicaties voor het gebruik van psychostimulantia in de verslavingszorg (dit zal dus voornamelijk over ADHD gaan), het bespreken van therapeutische doseringen (en de afwijkingen hiervan in de verslavingszorg), om op basis daarvan tot conclusies te komen over de risico’s van therapeutische doseringen.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen