woensdag, mei 22, 2024

Gebruik van lachgas en vitamine b12-tekort

Gerelateerde artikelen

Recreatief gebruik van lachgas kan ernstige neurologische symptomen veroorzaken die worden veroorzaakt door een snel optredend vitamine B12-tekort.

In Cureus[zotpressInText item=”{9309347:JTEDCZJY}” format=”%num%” brackets=”yes”] wordt een casus beschreven van een jonge 34-jarige man die zich presenteerde met een onvermogen om te lopen en verwardheid veroorzaakt door vitamine B12-tekort in de context van recreatief lachgasgebruik. Volgens de auteurs is het van groot belang dat zorgverleners het verband tussen lachgasgebruik en vitamine B12-tekort herkennen om patiënten tijdig te kunnen behandelen om zo neurologische schade te beperken.

[zotpressInTextBib style=”vancouver” sort=”ASC”]

OOK INTERESSANT:   Terugvalfactoren voor alcoholgebruiksstoornissen

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

In Cureus wordt een casus beschreven van een jonge 34-jarige man die zich presenteerde met een onvermogen om te lopen en verwardheid veroorzaakt door vitamine B12-tekort in de context van recreatief lachgasgebruik.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen