woensdag, mei 22, 2024

Effecten van volwassen ADHD op intieme partnerschappen

Gerelateerde artikelen

In een artikel in Journal of Family Social Work wordt onderzocht hoe volwassen ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) van invloed kan zijn op intieme partnerschappen.

De auteurs benadrukken in het artikel [zotpressInText item=”{9309347:WMQ75I3J}” format=”(%num%)” brackets=”yes”] dat er maar weinig onderzoek is gedaan naar dit onderwerp en dat het van groot belang is om de kwaliteit van leven van zowel mensen met ADHD als hun partners te verbeteren. Het artikel bespreekt verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de relatie, zoals de symptomen van ADHD, emotionele regulatie en communicatieproblemen.

De auteurs concluderen dat meer onderzoek nodig is om een dieper begrip te krijgen van de impact van volwassen ADHD op intieme relaties en om effectieve interventies te ontwikkelen.

[zotpressInTextBib style=”vancouver” sort=”ASC”]

OOK INTERESSANT:   Individuele hersenveranderingen die verband houden met verschillende psychische aandoeningen

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

In een artikel in Journal of Family Social Work wordt onderzocht hoe volwassen ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) van invloed kan zijn op intieme partnerschappen.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen