vrijdag, mei 24, 2024

Boekbespreking: Van waanzin naar wijsheid

Gerelateerde artikelen

Van Waanzin naar wijsheid is een cadeau voor iedereen; het is zeer geschikt voor zowel cliënten als therapeuten. Daarnaast kan het heel behulpzaam zijn voor eenieder die trauma meemaakt in zichzelf of in de omgeving en die daar inzicht in wil krijgen.

In dit boek vertelt Iris van Zomeren haar indrukwekkende levensverhaal. Een verhaal over een zeer onveilige jeugd met misbruik en mishandeling binnen het gezin, traumatische ervaringen met een pedoseksueel en de verwoestende gevolgen van pesten op school. Ze was nergens veilig. Zij kon alleen overleven door zich op te splitsen in meerdere persoonlijkheden. Na twee extreem heftige ervaringen kwamen de wortels van haar trauma meer en meer bloot te liggen. Ze liet zich hierdoor niet afschrikken en ging de confrontatie aan met haar verleden. Door middel van zeer intensieve therapieën daalde ze samen met haar therapeuten af in de verschillende persoonlijkheden en ontdekte ze wat ze voor haar gedragen hadden, zodat een proces kon ontstaan van integratie en herstel. In dit samen met haar man Erik geschreven boek worden er gaandeweg het verhaal geregeld (spirituele) inzichten aangereikt, waarbij er ook veel aandacht is voor de mechanismes rond trauma en de verschillende therapeutische benaderingen die kunnen helpen bij het oplossen daarvan.

PSYMAG Beoordeling
“Van waanzin naar wijsheid” biedt een boeiend, helder geschreven verhaal dat diepe inzichten biedt over trauma en heling. Het is een waardevolle aanrader voor zowel zij die met trauma kampen als voor hulpverleners. De auteur neemt de lezer mee in een krachtig proces, waarbij hoop en heling centraal staan. Dit autobiografische werk biedt niet alleen persoonlijke inzichten, maar belicht ook effectieve therapeutische benaderingen, waardoor het een waardevolle bron van begrip en groei is voor iedereen die geïnteresseerd is in trauma en zijn behandeling.

OOK INTERESSANT:   Combinatie van ketamine en psychotherapie voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

"Van waanzin naar wijsheid" biedt een boeiend, helder geschreven verhaal dat diepe inzichten biedt over trauma en heling. Het is een waardevolle aanrader voor zowel zij die met trauma kampen als voor hulpverleners. De auteur neemt de lezer mee in een krachtig proces, waarbij hoop en heling centraal staan. Dit autobiografische werk biedt niet alleen persoonlijke inzichten, maar belicht ook effectieve therapeutische benaderingen, waardoor het een waardevolle bron van begrip en groei is voor iedereen die geïnteresseerd is in trauma en zijn behandeling.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen