woensdag, mei 22, 2024

Bewegen is gunstig bij hart- en vaatziekten

Gerelateerde artikelen

Lichamelijke inactiviteit lijkt samen te hangen met het hoge aantal mensen met hart- en vaatziekten. Regelmatige lichaamsbeweging en oefeningen spelen een belangrijke rol in zowel het voorkomen als het behandelen van hart- en vaatziekten. In een review van de World Health Organisation (WHO) in European Heart Journal [zotpressInText item=”{9309347:YGWAQSQJ}” format=”(%num%)” brackets=”yes”] worden enkele belangrijke effecten van lichaamsbeweging op het hart en de bloedvaten besproken, waaronder het bevorderen van een gezond metabolisme, het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het beschermen van het hart en de bloedvaten. Ook wordt besproken hoe lichaamsbeweging veilig kan worden toegepast bij patiënten met hart- en vaatziekten.

Pedro L Valenzuela, Luis M Ruilope, Alejandro Santos-Lozano, Matthias Wilhelm, Nicolle Kränkel, Carmen Fiuza-Luces, Alejandro Lucia, Exercise benefits in cardiovascular diseases: from mechanisms to clinical implementation, European Heart Journal, 2023;, ehad170, https://doi.org/10.1093/eurheartj/ehad170

[zotpressInTextBib style=”vancouver” sort=”ASC”]

OOK INTERESSANT:   Evenamide voor therapieresistente schizofrenie

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

In een review van de World Health Organisation (WHO) in European Heart Journal worden enkele belangrijke effecten van lichaamsbeweging op het hart en de bloedvaten besproken, waaronder het bevorderen van een gezond metabolisme, het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het beschermen van het hart en de bloedvaten.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen