woensdag, mei 22, 2024

Antipsychoticum Rexulti (brexpiprazol) voor schizofrenie

Gerelateerde artikelen

Het atypische antipsychoticum Rexulti (brexpiprazol) is in de VS onlangs goedgekeurd voor de behandeling van schizofrenie bij adolescenten van 13 jaar of ouder[zotpressInText item=”{9309347:QQPJK7RA}” format=”%num%” brackets=”yes”].

De goedkeuring is gebaseerd op de resultaten van een fase 3-studie bij 194 adolescenten van 13 tot 17 jaar met schizofrenie, van wie 140 Rexulti gedurende minstens zes maanden gebruikten. Bijwerkingen die in deze leeftijdsgroep werden gemeld, waren over het algemeen vergelijkbaar met die waargenomen bij volwassen patiënten en omvatten een stijging van het totale cholesterol van normaal naar hoog, een verlaging van het HDL-cholesterol en een toename van triglyceriden.

De aanbevolen startdosering voor adolescenten is 0,5 mg eenmaal daags gedurende de eerste vier dagen, oraal in te nemen met of zonder voedsel, 1 mg eenmaal daags op de vijfde tot en met de zevende dag, daarna 2 mg op de achtste dag, waarna wekelijkse dosisverhogingen mogelijk zijn en worden gemaakt in stappen van 1 mg. De maximaal aanbevolen dagelijkse dosering is 4 mg.

[zotpressInTextBib style=”vancouver” sort=”ASC”]

OOK INTERESSANT:   Verminderde levensverwachting bij bipolaire stoornis

Meer over dit onderwerp

Reacties

Ook in PSYMAG

Het atypische antipsychoticum Rexulti (brexpiprazol) is in de VS onlangs goedgekeurd voor de behandeling van schizofrenie bij adolescenten van 13 jaar of ouder.

Alleen voor abonnees

De volledige inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor ingelogde abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.

Populaire artikelen