Zelfmoordpogingen bijna 8 keer hoger onder transgenders

Gerelateerde artikelen

Transgenderpersonen vertonen aanzienlijk hogere percentages van zelfmoordpogingen en zelfmoordsterfte in vergelijking met niet-transgenderpersonen, zo blijkt uit een Deens retrospectieve cohortstudie van meer dan 6,6 miljoen personen. De resultaten zijn gepubliceerd in JAMA.

Heb jij vragen over zelfmoord?
Stichting 113 Zelfmoordpreventie: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl . 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week.

Het onderzoek is de eerste in zijn soort dat zelfmoordpogingen en sterftepercentages onder transgenderpersonen op nationaal niveau onderzoekt. Ondanks dat de bevindingen niet verrassend zijn gezien eerdere studies, levert de uitgebreide aard van deze studie overtuigend bewijs dat transgenderpersonen een verhoogd risico lopen. De onderzoekers benadrukken het belang van het gebruiken van deze gegevens om de discussies over zelfmoord en geestelijke gezondheid in de transgendergemeenschap verder te brengen en preventieve strategieën te ontwikkelen.

Verder lezen? De inhoud van dit artikel is alleen zichtbaar voor PREMIUM abonnees.

Jij bent niet ingelogd of hebt (nog) geen (actief) PREMIUM abonnement en dus kun je dit artikel niet lezen. Voor een PREMIUM abonnement betaal je slechts €30,- per jaar (€25,- voor studenten).
Er wordt vertrouwelijk met jouw e-mailadres omgegaan.

Meer over dit onderwerp

Reacties

Populaire artikelen