Bewegen is gunstig bij hart- en vaatziekten

Gerelateerde artikelen

Lichamelijke inactiviteit lijkt samen te hangen met het hoge aantal mensen met hart- en vaatziekten. Regelmatige lichaamsbeweging en oefeningen spelen een belangrijke rol in zowel het voorkomen als het behandelen van hart- en vaatziekten. In een review van de World Health Organisation (WHO) in European Heart Journal worden enkele belangrijke effecten van lichaamsbeweging op het hart en de bloedvaten besproken, waaronder het bevorderen van een gezond metabolisme, het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het beschermen van het hart en de bloedvaten. Ook wordt besproken hoe lichaamsbeweging veilig kan worden toegepast bij patiënten met hart- en vaatziekten.

Pedro L Valenzuela, Luis M Ruilope, Alejandro Santos-Lozano, Matthias Wilhelm, Nicolle Kränkel, Carmen Fiuza-Luces, Alejandro Lucia, Exercise benefits in cardiovascular diseases: from mechanisms to clinical implementation, European Heart Journal, 2023;, ehad170, https://doi.org/10.1093/eurheartj/ehad170

1.
Valenzuela PL, Ruilope LM, Santos-Lozano A, Wilhelm M, Kränkel N, Fiuza-Luces C, et al. Exercise benefits in cardiovascular diseases: from mechanisms to clinical implementation. European Heart Journal [Internet]. 2023 Apr 3 [cited 2023 Apr 5];ehad170. Available from: https://doi.org/10.1093/eurheartj/ehad170

Welkom bij hét digitale vaktijdschrift voor de ggz!

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de ggz? Schrijf je dan in voor ontvangst van kennisupdates in jouw mailbox.

OOK INTERESSANT:   ADHD-medicatie en langetermijnrisico's op hart- en vaatziekten

Meer over dit onderwerp

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populaire artikelen