Onderzoekers ontwikkelen bloedtest voor angst

Gerelateerde artikelen

Onderzoekers van de Indiana University School of Medicine hebben een bloedtest voor angst ontwikkeld die door artsen kan worden gebruikt.

Veel mensen hebben last van angst, wat erg invaliderend kan zijn. Onderzoekers ontdekten dat bloedbiomarkers kunnen helpen mensen te matchen met bestaande medicijnen die beter zouden werken.

Onderzoekers ontwikkelden een bloedtest om de huidige angsttoestand van een persoon te identificeren en die te vergelijken met hun toekomstige risico op angst. De test kan ook helpen bepalen hoe effectief verschillende behandelopties voor een persoon kunnen zijn op basis van hun biologie.

Volgens de onderzoekers kan deze nieuwe test worden gebruikt in combinatie met andere bloedonderzoeken om een ​​beter beeld te krijgen van de geestelijke gezondheid van een patiënt en het risico op toekomstige geestelijke gezondheidsproblemen.

K. Roseberry, H. Le-Niculescu, DF Levey, R. Bhagar, K. Soe, J. Rogers, S. Palkowitz, N. Pina, WA Anastasiadis, SS Gill, SM Kurian, A. Shekhar, AB Niculescu. Op weg naar precisiegeneeskunde voor angststoornissen: objectieve beoordeling, risicovoorspelling, farmacogenomica en hergebruikte medicijnen . Moleculaire psychiatrie , 2023; DOI: 10.1038/s41380-023-01998-0

OOK INTERESSANT:   Lithium als augmentatie bij ernstige depressie

Meer over dit onderwerp

Reacties

Populaire artikelen

Alleen voor abonnees

De inhoud van dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Een abonnement kost slechts €30,- per jaar. Hiervoor krijg je toegang tot alle beschikbare content, inclusief het maandelijkse pdf-vaktijdschrift (verschijnt 12x per jaar).

€30,-per jaar

PSYMAG verschijnt ook als PDF-vaktijdschrift. Voor slechts €30,- per jaar ontvang je naast toegang tot alle content op www.psymag.nl ook 12x per jaar dit tijdschrift in je digitale mailbox.