Relatie-advies voor stellen met ADHD

Gerelateerde artikelen

In een artikel op ADDitude worden acht strategieën besproken die kunnen helpen bij het verbeteren van relaties tussen partners waarbij een van beiden ADHD heeft.

De eerste strategie is om de diagnose ADHD te begrijpen en te accepteren. Het is belangrijk om te leren over de symptomen van ADHD en hoe ze van invloed kunnen zijn op de relatie. Vervolgens wordt aangeraden om de communicatie te verbeteren door open en eerlijk te zijn over emoties en behoeften, en door duidelijke doelen en verwachtingen te stellen.

Een derde strategie is om te leren omgaan met afleidingen en impulsiviteit. Het is belangrijk om afspraken te maken over hoe om te gaan met afleidingen en impulsieve beslissingen, en om manieren te vinden om de persoon met ADHD te helpen zich beter te concentreren.

Daarnaast wordt aangeraden om elkaar ruimte te geven en om persoonlijke interesses te ontwikkelen. Het kan helpen om een gezamenlijke hobby of activiteit te vinden, maar het is ook belangrijk om tijd te besteden aan individuele interesses.

Een andere strategie is om hulp te zoeken bij een professional als dat nodig is. Therapie kan helpen bij het leren omgaan met ADHD-symptomen en bij het verbeteren van de communicatie en het begrip tussen partners.

Verder is het belangrijk om de positieve eigenschappen van ADHD te erkennen en te waarderen, zoals creativiteit en enthousiasme. Tot slot wordt aangeraden om het werk rond het onderhouden van een goede relatie tussen partners als een doorlopend proces te beschouwen.

Kortom, het artikel benadrukt het belang van begrip, communicatie, compromissen, en het zoeken naar professionele hulp om relaties tussen partners waarbij ADHD speelt te verbeteren.

Deze informatie is alleen zichtbaar voor PREMIUM abonnees.

Voor sommige inhoud (zoals verwijzingen en bronvermeldingen of andere relevante informatie) heb je een actief PREMIUM abonnement nodig. Jij bent niet ingelogd of hebt (nog) geen (actief) PREMIUM abonnement en dus kun je deze informatie niet lezen.
Er wordt vertrouwelijk met jouw e-mailadres omgegaan.

Meer over dit onderwerp

Reacties

Populaire artikelen