Interacties tussen medicatiecombinaties van antipsychotica met antidiabetica, lipidenverlagende medicijnen en medicijnen voor gewichtsverlies

Gerelateerde artikelen

Patiënten met ernstige psychische aandoeningen (SMI) hebben een hoog risico op diabetes, dyslipidemie en andere componenten van het metabool syndroom. Patiënten met deze metabole comorbiditeiten en cardiale risicofactoren zouden niet alleen antipsychotica moeten krijgen, maar ook medicijnen die gericht zijn op het verminderen van het cardiovasculaire risico. Maar hiermee kunnen veel patiënten wel worden blootgesteld aan klinisch relevante geneesmiddeleninteracties.

In een nieuwe review worden gegevens samengevat met betrekking tot de bekende of mogelijke geneesmiddelinteracties tussen antipsychotica en medicijnen die componenten van het metabool syndroom behandelen. Meer in PSYMAG Editie 11 (publicatie rond 21 november).

Lader Bezig met laden…
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [756.12 KB]

Welkom bij hét digitale vaktijdschrift voor de ggz!

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de ggz? Schrijf je dan in voor ontvangst van kennisupdates in jouw mailbox.

OOK INTERESSANT:   Moeten antipsychotica worden voorgeschreven aan patiënten met een niet-psychotische depressie?

Meer over dit onderwerp

Reacties

Populaire artikelen