Webinar: de huidige status quo op gebied van farmacogenetica in de psychiatrie

Gerelateerde artikelen

Farmacogenetica in de psychiatrie wordt ingezet om voor cliënten de best passende medicatie in de juiste dosering te vinden. Wat zijn de ontwikkelingen op dit gebied en hoe zet je farmacogenitca verantwoord in? Psychiater en klinisch farmacoloog bij PsyQ dr. Roos van Westrhenen vertelt er op donderdag 17 november meer over tijdens het wetenschappelijk webinar: de huidige status quo op gebied van farmacogenetica in de psychiatrie. 

Bijwerkingen en beperkte effectiviteit komen vaak voor bij het gebruik van geneesmiddelen in het algemeen en bij psychofarmaca. Uit eerdere studies is gebleken dat farmacogenetische individuele kenmerken hierbij een rol spelen. Farmacogenetica wordt dan ook steeds vaker ingezet. PsyQ organiseert daarom een wetenschappelijk webinar over farmacogenetica om de huidige status quo te bespreken. 

Het programma 

  • 15:00 – 15:15 Introductie farmacogenetica 
  • 15:15 – 15:30 Farmacogenetica in de Psychiatrie 
  • 15:30 – 15:45 De leidraad farmacogenetica voor de dagelijkse psychiatrische praktijk, polikliniek farmacogenetica 
  • 15:45 – 16:00 Internationale initiatieven en opzet internationale studie 
  • 16:00 – 16:30 Vragen en afsluiting 
  • 16:30 – 17:00 Werken binnen PsyQ/Parnassia Groep? In gesprek met een recruiter 

Voor wie? 

Dit webinar is voor (ziekenhuis)apothekers, psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, huisartsen en andere geïnteresseerde zorgverleners. 

Praktisch en aanmelden

Het webinar vindt plaats op donderdag 17 november 2022 tussen 15:00 en 17:00 uur. Meld je gratis aan. Na aanmelding ontvang je via de e-mail een bevestiging en een deelnamelink! 

Aanmelding

Welkom bij hét digitale vaktijdschrift voor de ggz!

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de ggz? Schrijf je dan in voor ontvangst van kennisupdates in jouw mailbox.

Meer over dit onderwerp

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Populaire artikelen