Mentale gevolgen van de coronapandemie

Gerelateerde artikelen

De Gezondheidsraad ziet reden tot zorg na hun inventarisatie van de mentale gevolgen van de coronapandemie. Waarom reden tot zorg? Vooral jongvolwassenen, ouderen en beroepsgroepen die onder druk staan, zoals zorgpersoneel, hebben vaker last van mentale klachten. Daarnaast hebben meer mensen te maken gekregen met omstandigheden die de kans op mentale klachten vergroten, zoals financiële onzekerheid, onveilige thuissituaties en leerachterstanden.

Hoe nu verder volgens de raad? We moeten de ontwikkelingen goed blijven volgen en in de gaten houden of de huidige initiatieven om de mentale gezondheid te versterken (voldoende) helpen. De raad adviseert ook om geen nieuwe interventies te ontwikkelen, maar juist te zorgen voor implementatie van bestaande effectieve en laagdrempelige interventies. Daarnaast wordt geadviseerd om te zorgen voor toegankelijke ondersteuning van kwetsbare groepen en voor continuïteit in het hulpaanbod.

1.
Ministerie van Volksgezondheid W en S. Mentale gevolgen van de coronapandemie: een eerste inventarisatie - Advies - Gezondheidsraad [Internet]. 2022 [cited 2022 Apr 10]. Available from: https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2022/02/14/mentale-gevolgen-van-de-coronapandemie-een-eerste-inventarisatie

Welkom bij hét digitale vaktijdschrift voor de ggz!

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de ggz? Schrijf je dan in voor ontvangst van kennisupdates in jouw mailbox.

OOK INTERESSANT:   PsychX: gratis online lezingen van internationale wetenschappersover de psychiatrie

Meer over dit onderwerp

Reacties

Populaire artikelen