Gebruik van lachgas en vitamine b12-tekort

Gerelateerde artikelen

Recreatief gebruik van lachgas kan ernstige neurologische symptomen veroorzaken die worden veroorzaakt door een snel optredend vitamine B12-tekort.

In Cureus wordt een casus beschreven van een jonge 34-jarige man die zich presenteerde met een onvermogen om te lopen en verwardheid veroorzaakt door vitamine B12-tekort in de context van recreatief lachgasgebruik. Volgens de auteurs is het van groot belang dat zorgverleners het verband tussen lachgasgebruik en vitamine B12-tekort herkennen om patiënten tijdig te kunnen behandelen om zo neurologische schade te beperken.

1.
Maheshwari M, Athiraman H. Whippets Causing Vitamin B12 Deficiency. Cureus [Internet]. 2022 Mar 14 [cited 2022 Apr 13]; Available from: https://www.cureus.com/articles/89655-whippets-causing-vitamin-b12-deficiency

Welkom bij hét digitale vaktijdschrift voor de ggz!

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de ggz? Schrijf je dan in voor ontvangst van kennisupdates in jouw mailbox.

OOK INTERESSANT:   Veiligheid en werkzaamheid van desvenlafaxine versus sertraline bij depressie

Meer over dit onderwerp

Reacties

Populaire artikelen