Antipsychoticum Rexulti (brexpiprazol) voor schizofrenie

Gerelateerde artikelen

Het atypische antipsychoticum Rexulti (brexpiprazol) is in de VS onlangs goedgekeurd voor de behandeling van schizofrenie bij adolescenten van 13 jaar of ouder.

De goedkeuring is gebaseerd op de resultaten van een fase 3-studie bij 194 adolescenten van 13 tot 17 jaar met schizofrenie, van wie 140 Rexulti gedurende minstens zes maanden gebruikten. Bijwerkingen die in deze leeftijdsgroep werden gemeld, waren over het algemeen vergelijkbaar met die waargenomen bij volwassen patiënten en omvatten een stijging van het totale cholesterol van normaal naar hoog, een verlaging van het HDL-cholesterol en een toename van triglyceriden.

De aanbevolen startdosering voor adolescenten is 0,5 mg eenmaal daags gedurende de eerste vier dagen, oraal in te nemen met of zonder voedsel, 1 mg eenmaal daags op de vijfde tot en met de zevende dag, daarna 2 mg op de achtste dag, waarna wekelijkse dosisverhogingen mogelijk zijn en worden gemaakt in stappen van 1 mg. De maximaal aanbevolen dagelijkse dosering is 4 mg.

1.
D’Arrigo T. Med Check: Lybalvi and Weight Gain; Rexulti and Schizophrenia; and More. Psychiatric News [Internet]. 2022 Feb 28 [cited 2022 Apr 12]; Available from: https://psychnews.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/appi.pn.2022.03.3.4

Welkom bij hét digitale vaktijdschrift voor de ggz!

Wil jij op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de ggz? Schrijf je dan in voor ontvangst van kennisupdates in jouw mailbox.

OOK INTERESSANT:   Therapietrouw aan clozapine

Meer over dit onderwerp

Reacties

Populaire artikelen